Роблячи ремонт у своїй оселі, врахуйте модні тенденції не лише в підборі кольорів та форм, а й у виборі систем опалення. Звичні радіатори під вікном нині легко замінити значно сучаснішими і більш стильними приладами. Ось найпопулярніші варіанти.

1. Підлогові конвектори – прилади не лише сучасні та стильні, а й економічно вигідні. Адже мають високі показники теплової потужності, попри те, що працюють вони в режимі природної конвекції. Підлогові конвектори стануть ідеальним варіантом для просторих кімнат з великими панорамними вікнами з розміщеними під ними низькими підвіконнями. Також підлогові конвектори підійдуть для приміщень з високими вікнами до самої підлоги. А з погляду дизайну такі конвектори – кращий вибір для приміщень, у яких потрібно найраціональніше використати простір. Підлогові конвектори європейського та українського виробництва зручно замовити на сайті http://zoka.com.ua/. Інтернет-магазин ZOKA конвектори опалення пропонує з гарантією, лише найвищої якості і за вигідними цінами.

Як відбувається обігрів приміщення за допомогою водяних конвекторів? Тепле повітря з підлоги, де встановлено конвектор, піднімається вгору за рахунок природної циркуляції, без вентилятора. Холодне повітря натомість опускається вниз. Така постійна природна циркуляція дозволяє швидко і рівномірно нагріти повітря в приміщенні. Опалювати ними зручно як жилові приміщення, так і комерційні: виставкові зали, торгові центри, галереї тощо.

2. Теплі плінтуси, або плінтусні конвектори встановлюються на підлозі по периметру кімнати. Товщиною всього шість сантиметрів, вони не займають житлового простору і практично непомітні. Можуть бути різного кольору, тому стають додатковим елементом дизайну. Нагріте повітря від таких плінтусів-конвекторів піднімається вгору вздовж стін. При цьому рівномірно нагріваються і стіни, і повітря в приміщенні. Втрати тепла завдяки такому тепловому екрану мінімальні. Це ідеальний варіант для кутових квартир, для приміщень з великими вікнами, а також у тих випадках, коли потрібно організувати швидкий ремонт без складних робіт.

3. Декоративні радіатори. Завдання таких водяних радіаторів – не лише зігріти кімнату, а й прикрасити її. Виготовляють їх з дерева, каменю, металу та інших матеріалів у вигляді картини, лавки, предмету інтре’єру чи іншої родзинки в дизайні приміщення.

Дмитро МАЙСТРУК
для «Урядового кур’єра»