За інвестиційно-реставраційний проект інтер’єрів частини існуючих приміщень Замкового палацу в місті Збараж Національний заповідник «Замки Тернопілля» удостоївся престижної міжнародної нагороди «Кришталева цегла». Її вручили у  польському місті Люблін на підбитті підсумків конкурсу «Дім-2013».

Таке творче змагання тут проводять з 2000 року. Партнерами його є чимало державних, воєводських і громадських організацій Польщі, а також України та Білорусі. На цьогорічний конкурс подали понад 60 інвестиційних проектів. Як зазначив старший науковий співробітник Національного заповідника «Замки Тернопілля» Руслан Підставка, до Збаража приїжджала делегація журі на чолі з її головою архітектором Ельжбетою Монцік. Гості протягом двох днів проінспектували об’єкти і ознайомилися з діяльністю заповідника.  

Журі міжнародного конкурсу обрало трійку кращих в одинадцяти номінаціях. Саме за реставрацію та відтворення інтер’єрів двох віталень першого поверху Замкового палацу в Збаражі й отримали «Кришталеву цеглу» та диплом.