Запорізька область ухвалила  нову стратегію регіонального розвитку на період до 2020 року. Термін дії попередньої стратегії закінчився торік. У новому плані розвитку виділено чотири пріоритети роботи: рівень, якість життя населення, інвестиційна привабливість регіону, екологічна безпека, розвинені сільські громади.

За словами директора департаменту економічного розвитку і торгівлі  Запорізької ОДА Елли Слепян,  селяни становлять четверту частину жителів  області. Проте стратегічний пріоритет охоплює не тільки роботу агропромислового комплексу, а й якість життя в сільській місцевості, такі сфери розвитку, як медицина, освіта, інфраструктура тощо.  Ця стратегія стане для запоріжців «дорожньою картою» на найближчі п’ять років, визначених на досягнення всіх поставлених цілей.

План реалізації заходів у межах нової  стратегії регіонального розвитку на період до 2020 року Запорізької області розраховано на три роки, він налічує 71 проект. Їхня вартість — понад 2 мільярди гривень. Це кошти з державного та місцевого бюджетів, а також інвестиційні кошти, серед них гранти та кредити. Зокрема, цього року  на проекти інфраструктури та охорони здоров’я планують спрямувати 98,5 мільйона гривень.