За втручанням органів прокуратури Запорізької області вдалося запобігти незаконній передачі у довгострокове користування шести земельних ділянок загальною площею 37,01 гектара.

За даними начальника відділу прокуратури Запорізької області Олени Крючкової, бердянська прокуратура під час опрацювання рішень однієї із сільрад Куйбишевського району встановила факти незаконного надання в користування земельних ділянок сільгосппризначення. Зокрема рішеннями сільради, порушуючи ст. ст. 124, 134 Земельного кодексу, фермерському господарству без проведення земельних торгів надано в оренду 12 земельних ділянок на 49 років для розширення. Неправомірні рішення сільради прокуратура оскаржила в господарському суді Запорізької області. Суд розглянув і задовольнив шість аналогічних позовів.

Крім того, прокуратура області забезпечила виконання судового рішення про витребування державного нерухомого майна, що перебувало у незаконному володінні місцевої організації в складі ПрАТ «Укрпрофтур». У 2011 році прокуратура пред’явила позов до господарського суду Запорізької області в інтересах держави в особі ФДМУ про визнання за державою Україна права власності на майно місцевого пансіонату «Приморський» та витребування його з незаконного володіння ПрАТ «Запоріжтурист». Вже повернуто державі майна балансовою вартістю понад 3,7 мільйона гривень. Зараз об’єкти нерухомості санаторію «Приморський» за розпорядженням Кабміну передано управлінню Міноборони.

У цьому році прокуратура Запорізької області вжила заходів з організації роботи правоохоронних органів щодо протидії корупції адміністративно-правовими засобами. Так, за даними начальника відділу прокуратури Запорізької області Сергія Лишнікова, упродовж трьох місяців спеціально уповноважені суб’єкти з протидії корупції спрямували в суди 27 протоколів про вчинення правопорушень, за результатами розгляду яких до адмінвідповідальності притягнуто 14 посадовців.