Днями на площі Героїв Запоріжжя презентували пересувний лазнево-пральний комплекс для українських військових. Уже другий, який передає Запорізька область у зону АТО. Комплекс створено на базі відремонтованого автомобіля ЗiЛ волонтером Олегом Поповим з місцевої Василівки  та благодійним фондом «Солдатські матері».

За словами волонтера, в лазні є парна та кімната відпочинку, встановлено бак на три тонни води, який підігрівається пічкою. Також через бак проходить вихлопна труба, тому гріти воду можна  на ходу. Всередині комплексу  три душові кабінки для зими, а влітку поруч можна розгорнути ще вісім місць для прийому душу.

— Створював цей комплекс рік, — каже Олег Попов. — Однак  без допомоги пересічних запоріжців я б не впорався. Люди допомагали, чим могли: технікою, будівельними матеріалами, фарбою, залізом, деревиною. Велика подяка також усім українцям, які долучилися до цієї справи.

Від Запорізької обласної влади волонтер отримав шланги для мотопомпи, кабель, чайний сервіз для кімнати відпочинку, мильно-пральні засоби тощо. Лазнево-пральний комплекс «служитиме» у  14-й окремій механізованій бригаді, яка зараз перебуває в одній з найгарячіших точок під Мар’їнкою.

«Цей лазнево-пральний комплекс здатен забезпечити повсякденні потреби наших бійців, — коментує подію заступник голови Запорізької ОДА Олександр Іщенко. —  Відтак наші військові зможуть прати одяг, приймати душ, відвідувати лазню та кімнати відпочинку. Створення цього комплексу — заслуга волонтерів, які своїм умінням, бажанням та реальними справами допомагають хлопцям, які зараз перебувають у зоні АТО», — наголошує посадовець.