Кабінет Міністрів України включив Міжнародний аеропорт «Запоріжжя» до державної програми розвитку українських аеропортів на період до 2023 року.

За даними Запорізького міського голови Володимира Буряка, нині  аеропорт у робочому стані, однак йому треба розвиватися: потрібні новий пасажирський термінал, ремонт злітно-посадкової смуги. Для вирішення цих питань місцева влада розраховує не лише на ресурси місцевого бюджету, а й на допомогу держави, потенційних інвесторів. Зокрема в межах держпрограми планують залучити понад мільярд гривень з різних джерел. У 2016 році із запорізького міського бюджету на розвиток аеропорту та його інфраструктури спрямовано 50 мільйонів гривень, 26 мільйонів з яких буде витрачено на ремонт дороги до аеропорту.

— Авіакомпанії побачили нашу зацікавленість у розвитку аеропорту, — зазначив Володимир Буряк, — що підтверджено листом авіакомпанії «Турецькі авіалінії» з пропозицією збільшити кількість рейсів з нашого аеропорту.

Тривають також перемовини з кількома зарубіжними та українськими компаніями щодо залучення коштів у розвиток летовища. Серед найважливіших проектів — будівництво нового пасажирського термінала. Запорізький аеропорт, на думку фахівців, може посісти провідне місце в перевезенні не лише пасажирів, а й вантажів. Бо злітно-посадкова смуга в Запоріжжі здатна приймати великі вантажні літаки, навіть такі гіганти, як «Руслан».