За результатами спільних заходів територіальних органів фіскальної служби та місцевої влади 648 підприємств і 406 підприємців-фізичних осіб, які виплачували своїм працівникам зарплати, менші за передбачений законодавством мінімум або на рівні мінімуму, підвищили рівень оплати праці. Таким чином і бюджет отримав додаткових 627 тисяч гривень.

Як повідомили в управлінні доходів і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Черкаській області, за результатами спільних заходів працівники одержали нинішнього року 5,5 мільйона гривень заборгованої зарплати. Завдяки цьому й місцеві бюджети отримали додаткові понад 858 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб. Тринадцять підприємств державної форми власності погасили зарплатні борги перед своїми працівниками на загальну суму 2 мільйони 41 тисячу гривень.

Розмір заробітної плати на Черкащині перебуває під особливим контролем фіскалів. Так, цього року справи стосовно 163 підприємств, які виплачували заробітну плату, нижчу від мінімальної, передано в прокуратуру. Після її реагування 138 підприємств підвищили зарплати людям.

А ще нинішнього року в області викрито 4640 фактів використання праці незареєстрованих найманих працівників, легалізовано 8 мільйонів 860 тисяч гривень доходів та донараховано 1 мільйон 329 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб. Крім того, 259 черкащан, що вели бізнес без реєстрації, взято на облік як приватних підприємців.