ПОЗИЦІЯ. В Україні взяли до уваги схвалення 27 жовтня 2011 року резолюції Європейського парламенту щодо ситуації в нашій країні і високо цінують послідовну позицію законодавчого органу ЄС з низки принципово важливих питань.

Зокрема йдеться про визнання європейської перспективи України та посилання в цьому контексті на статтю 49 Лісабонського договору щодо права кожної європейської країни подати заявку на вступ в ЄС. Ми високо цінуємо незмінну позицію Європарламенту щодо визнання євроінтеграційних прагнень України і погоджуємося з тим, що це відповідає інтересам обох сторін, йдеться в коментарі вітчизняного МЗС.

Важливими є заклики Європарламенту до Ради ЄС та Європейської комісії стосовно завершення переговорів щодо Угоди про асоціацію Україна—ЄС, її парафування до кінця року та підготовки наступного саміту Україна—ЄС. Як і Європейський парламент, Україна вітає успішне завершення переговорів про створення зони вільної торгівлі Україна—ЄС.

В Україні взяли до уваги й критичні елементи резолюції. Вони будуть враховані  у процесі реалізації проголошених Президентом України системних реформ, які ∂рунтуються на принципах демократії та верховенства права. Ми готові до продовження і поглиблення діалогу з ЄС з усіх питань порядку денного наших відносин, переконують вітчизняні дипломати.