АПК. Підписаний Президентом держави 19 жовтня Закон «Про внесення змін до Закону України «Про внесення змін у Податковий кодекс України і про ставки вивізного (експортного) мита на деякі види зернових культур» дасть змогу повною мірою реалізувати вітчизняний експортний потенціал і закріпити роль надійного гравця на зовнішніх ринках, повідомляє прес-служба Мінагропроду. 

«Таким чином, на українському ринку зернових, за виключенням ячменю, створилися нові умови для вільного ціноутворення на продукцію сільського господарства відповідно до світової цінової кон'юнктури. Зняття експортних мит, по-перше, приведе до збільшення прибутків від реалізації зернової продукції для її виробників, а, по-друге, слід очікувати вирівнювання цін на внутрішнього ринку до рівня світових і регіональних цін. Це значно підвищить також інтенсивність експорту зернових і технічних культур», ─ зазначив міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк.

Міністр вважає, що на сьогодні одне з головних завдань міністерства ─ щоб кожен український фермер міг вигідно продати свій урожай.

«Усім відомо, що Україна займає лідерські позиції по експорту багатьох сільськогосподарських культур. І на сьогоднішній день наша держава відіграє велику роль у продовольчій безпеці всього світу. Тому ми ставимо перед собою завдання ─ закріпити за Україною імідж надійного та стабільного гравця на зовнішніх ринках. І відміна експортних мит ─ великий крок на цьому шляху», ─ наголосив міністр.

З текстом Закону України №3906-IV від 7.10.2011 року можна ознайомитися у завтрашньому номері газети «Урядовий кур'єр» №195 (4593) або на сайті газети ukurier.gov.ua. Закон набуває чинності з  дня, наступного за днем його опублікування.