ЛІТНЯ СЕСІЯ

Навички вправно володіти шаблею - в українських генах

Перемоги «золотого квартету» наших фехтувальниць на чолі з Ольгою Харлан та Оленою Хомровою вітчизняні шанувальники спорту сприймають як належне. Від цього ще приємнішим  виявився успіх вітчизняних шаблістів. Першу золоту медаль на Всесвітніх студентських іграх, які завершилися у китайському місті Шеньчжень, приніс збірній України Андрій Ягодка.  У фіналі індивідуального турніру шаблістів армієць з Одеси здолав опір корейського спортсмена Бон Гіл Джу. Почин Андрія підтримала Олена Кривицька, яка у жіночій шпазі виборола срібну нагороду. У фіналі наша землячка поступилася француженці Лорен Рембо.

Дворазовий чемпіон Універсіади Андрій Ягодка (на фото - другий зліва). Фото Укрінформу

Згодом Андрій Ягодка знов піднявся на найвищу сходинку п’єдесталу пошани, разом з товаришами перемігши у командному турнірі. Зробити золотий дубль йому допомогли Олег Штурбабін та Дмитро Бойко.

Загалом збірна України брала участь у змаганнях з двадцяти видів спорту. На XXVI Всесвітній літній Універсіаді у Китаї наші студенти здобули 44 нагороди, з яких 11 золотих, 19 срібних та 14 бронзових, та посіли в медальному заліку сьоме місце.

Переможцем загальнокомандного заліку стала збірна Китаю. Господарі змагань завоювали 75 золотих, 39 срібних та 31 бронзову медалі. На другому місці студенти Росії, які вибороли 132 нагороди. Третя позиція у Південної Кореї, у скарбниці якої 79 медалей.