Міністр оборони Степан Полторак представив особовому складу оперативного командування «Південь» Сухопутних військ його новопризначеного командувача. Ним став генерал-майор Андрій Грищенко, який до цього обіймав посаду першого заступника керівника цієї структури.

Андрій Грищенко з перших днів російської агресії обстоював надзвичайно активну позицію, будучи командиром 72-ї окремої механізованої бригади, керував нею активно й грамотно, успішно виконував бойові завдання. «На сьогодні оперативне командування перебуває в бойовому стані. Потрібно оптимізувати систему управління, змінити систему бойової підготовки і підходи в системі керівництва, забезпечити якісні зміни в системі забезпечення. У вас у підпорядкуванні є частини, сформовані під час АТО, яким маєте приділяти максимальну увагу. Поверніться обличчям до особового складу, адже люди — це найбільша цінність, яку маємо», — цитує прес-служба відомства слова урядовця.

А попереднього командувача оперативного командування «Південь» Анатолія Сиротенка наказом міністра оборони призначено начальником Головного управління оборонного та мобілізаційного планування Генерального штабу Збройних сил. Ця посада надзвичайно відповідальна, адже саме цей структурний підрозділ відповідає за проведення заходів, пов’язаних з мобілізацією, демобілізацією, реформуванням та оптимізацією Генерального штабу ЗСУ.

У Одесі також відзначили 22-ту річницю створення Західної військово-морської бази Військово-Морських сил України. Командувач ВМС віце-адмірал Сергій Гайдук наголосив на важливості цієї бази, відзначив її суттєвий внесок у справу захисту країни з морських позицій. Він наголосив на важливості вдосконалення системи управління, модернізації інфраструктури й на тому, що слід зважати на соціальний аспект службової діяльності.

Особовому складу Сергій Гайдук подякував за належний рівень бойової готовності, побажав примножувати здобутки вітчизняного флоту, покращувати рівень навченості та готовності до успішного виконання завдань за призначенням. Військових моряків вітали, вручали грамоти і подарунки представники органів державної влади, військовослужбовці інших видів Збройних сил та військових формувань, ветерани флоту і громадськість.