До цієї, найголовнішої, перемоги гармоніст Іван Сухий ішов довго, ще з 2003 року, коли на цьому  конкурсі посів друге місце. У 2005-му він уже був першим, а нині виборов гран-прі конкурсу «Хто кого?».

Іванові Сухому аплодували й голова журі конкурсу, і колеги-музиканти. Фото надане автором

Власне, він не тільки блискучий виконавець, а й викладач Жашківської музичної школи, що на Черкащині, заслужений працівник культури України. Під його орудою навчається чимало талановитих дітей, які вже мають свої успіхи. Міжнародний фестиваль, куди запросили й відомого музиканта з України, проходив у м. Постави Вітебської області Білорусі. Позмагатися на конкурсах фестивалю з’їхалося майже  500 учасників з дев’яти країн, зокрема з Прибалтики та Польщі. Гармонь стає там дедалі популярнішою, завойовує нових прихильників. Міжнародний фестиваль «Дзвенять цимбали і гармоніки» у Білорусі зібрав багато глядацької публіки. Зачаровані ніжними переливами гармоні, люди не хотіли розходитися, вимагаючи продовження фестивалю. Особливо полонила гра віртуоза з Черкащини Івана Сухого.

— Гра українців дуже подобається, — сказав один із шанувальників народних інструментів. — Сльози на очах виступали, коли українці співали про долю своєї батьківщини, про мир на планеті, якого прагнуть усі люди. Бажаємо, аби закінчилася нарешті війна, яка триває в Україні.