На Полтавщині люди активно підтримують наших військових, які нині борються з терористами на сході України. І якщо раніше більше ініціативи виявляли переважно жителі центральної частини обласного центру, то нині такими стали і жителі міських околиць. Так, у селищі Яківці нещодавно зібрали і передали нашим захисникам гостинців на суму близько 10 тисяч гривень. Про це повідомив Яківчанський селищний голова Віктор Гавриш.

— Для першого разу, думаю, це непогано. Ми тільки розпочали цю роботу. Крім того, я звернувся через телебачення із закликом про необхідність збирати благодійну допомогу і до всіх голів селищних рад у місті Полтаві. І вже відгукнулися колеги з Октябрського та Ленінського районів. Разом надаватимемо допомогу бійцям. Тоді буде й перемога, — розповідає він.

У тісному приміщенні Яківчанської селищної ради не повернешся. Великі целофанові пакети з пожертвуваннями лежать скрізь: на стільцях, підлозі, столах і навіть на підвіконнях.

— Люди приносять і приносять. Ніколи на обід збігати, — жартує секретар селищного комітету Алла Пацула. — Земляки передають для бійців батальйону територіальної оборони «Полтава» все, чим багаті.

Розгортає пакети і показує їхній вміст. А там предмети особистої гігієни, шкарпетки, зубна паста, ковдри, консервація, варення, сало, пиріжки, галушки, вареники…

— Печемо цю смакоту спеціально, щоб хлопці не забували своє, полтавське, — пояснює вона. — Щоб відчували нашу до них любов і не голодували. Нехай знають, що вони не самі, що вся Україна сьогодні з ними разом. І нехай ця впевненість допомагає їм бити сепаратистів і терористів, виганяти їх із країни.

Її розповідь перервав сигнал клаксона, і незабаром до кімнати зайшли волонтери від Полтавського батальйону небайдужих при Свято-Успенському соборі. Перемовившись із присутніми кількома словами, вони швиденько почали виносити надвір назбиране і вантажити в автомобіль. Після того, як машина поїхала, у приміщенні селищної ради залишилося ще кількадесят пакунків із речами. Це для переселенців. Активісти займаються і їхнім прийомом та розселенням. У Яківцях уже оселилися дві родини з дітьми зі Слов’янська та Горлівки. Жителі принесли для них ковдри й подушки, кухонний посуд і навіть м’які іграшки дітям.

Першими на звернення селищної ради про благодійну допомогу відгукнулося подружжя Ніни та Сергія Яремченків. Вони принесли гроші й продукти. А також водій автобуса футбольної команди «Ворскла» Сергій Нечай, активісти селищного комітету Катерина Ніколаєва, Дмитро Таран, Ольга Кузь та Анатолій Тітовський. Але найбільше секретар селищного комітету вдячна жительці Яківців Катерині Білєй, яка подарувала бійцям ТО «Полтава» холодильник. Поки пишуться ці рядки, він, мабуть, уже служить їм за призначенням.