На виконання завдання Президента України Вінниччина створила центр допомоги учасникам АТО, який запрацював на базі обласного клінічного госпіталю ветеранів війни. Він діятиме за принципом «єдиного вікна» і координуватиме всю роботу з демобілізованими бійцями і членами загиблих учасників антитерористичної операції.

«Центр допомоги учасникам АТО опікуватиметься розв’язанням проблем соцзахисту і реабілітації учасників АТО, широким колом питань, пов’язаних із реагуванням на гострі проблеми демобілізованих, зі створенням умов для їхньої реабілітації й соцзахисту. Він забезпечуватиме взаємодію із представниками органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, силовиками, представниками громади і ЗМІ», — зазначив заступник голови — директор департаменту освіти і науки ОДА Ігор Івасюк. За його словами, центр має охопити всіх демобілізованих захисників Вітчизни, щоб жодна родина не залишилася поза увагою.

Очолив центр волонтер і громадський діяч Анатолій Слівінський.

Фахівці закладу надаватимуть медичну, санітарно-курортну, юридичну, психологічну підтримку. А ще допомагатимуть оформити статус бійцям добровольчих батальйонів.