Запоріжжя входить до переліку п’яти областей, які найбільше потерпають від військового конфлікту. Для налагодження взаємопорозуміння між місцевими громадами та вимушеними переселенцями обласна влада тісно співпрацює з  ЮНІСЕФ. За даними департаменту освіти та науки Запорізької ОДА, у рамках цієї співпраці в липні — серпні здійснювалося постачання  спортивного обладнання у 32 загальноосвітні школи області, в яких навчається найбільша кількість дітей  — тимчасово переміщених осіб. Окрім цього, у жовтні збудують три спортивні майданчики у містах Запоріжжі, Бердянську та у селищі Балабине.         

Учні навчальних закладів, які отримують спортивне обладнання, братимуть  участь у регіональних змаганнях з футболу та баскетболу, а переможці позмагаються зі своїми ровесниками з Луганської, Донецької, Дніпропетровської та Харківської областей у місті Харкові.

Також за програмою «Вчимося жити разом» компонент «Освіта на засадах життєвих навичок» в області підготовлено по три вчителі для 150 загальноосвітніх шкіл. У вересні підготовлять ще по одному вихователю для 120 дошкільних навчальних закладів. Діти на уроках предмету «Основи здоров’я» та на виховних годинах здобуватимуть навички безконфліктного життя, вміння запобігати конфліктам, не загострювати чи вирішувати мирним шляхом всілякі суперечливі ситуації.