Побутова техніка не вічна. Навіть при правильній експлуатації той чи інший електроприлад з часом виходить з ладу. Одним із найскладніших, догогих та найуживаніших у побуті електроприладів є пральна машина.

Сьогодні майже кожна українська сім’я користується нею. Часу на прання витрачається все менше й менше, а пральні автомати і напівавтомати виконують за нас важку роботу швидко і якісно. Але є і свої недоліки. Сервісні центри з ремонту пральних машин надають лише гарантійне обслуговування. Якщо пральна машина протягом гарантійного терміну не ламалася, вона вже ніколи не отримає безкоштовного ремонту. Як правило, після закінчення гарантійного терміну на техніку, і трапляються серйозні поломки та несправності. А що робити, якщо ваша пральна машина вийшла з ладу? Головне, не панікуйте, а знайдіть надійний сервісний центр. Ремонтом пральних машин у Києві займається HELP-сервіс. Що пропонує HELP-сервіс: після ремонту пральної машини – гарантія на один рік, безкоштовний виклик висококваліфікованого майстра, низькі ціни, швидкий ремонт вдома та якісний сервіс. Тут ремонтують пральні машини Ardo, Ariston, Beko, LG, Indesit, Bosch та інших виробників.

Але якщо ваша пральна машина таки вийшла з ладу і не підлягає ремонту, в умілих руках вона ще згодиться.

Житель міста Тернополя зі старої пральної машини змайстрував котел, яким обігріває свій будинок. Про умільця зняв сюжет телеканал «24», завдяки якому досі невідомий чоловік став відомим, як майстер на всі руки.

Теодор Ливень запевняє, що такий пристрій для опалення є простим у створенні і ефективним для обігріву приміщення. Більше того, котел зі старої радянської пральної машини обійдеться зовсім не дорого (майже 100 гривень). Доведеться докупити лише деякі деталі: труби для відведення диму. Винахідник розповідає, що його котли, зроблені з пральних машин, ефективно працюють на тирсі. Такий котел обігріває приміщення розміром у 25 квадратних метрів. У сільській місцевості в такій кімнаті можна спокійно перезимувати. За розрахунками умільця на 24 години потрібно два мішки тирси.

Винахід дійсно вартий уваги, бо простий і дешевий. Адже нинішні ціни на опалення, дорогий газ і електрика, змушують людей шукати шляхи економії. Хтось тепліше одягається, лягаючи спати, хтось, через безвихідь, змушений мерзнути, а хтось знайшов альтернативні джерела опалення. В українців нічого не має пропадати, навіть зіпсовані пральні машини.

Вадим ПРОЦИШИН
для «Урядового кур’єра»