Виконком Національного олімпійського комітету України, засідання якого відбулось під головуванням президента НОК Сергія Бубки і за участю міністра молоді та спорту Ігоря Жданова,  висловив принципову позицію і ухвалив рішення проти надання дозволу про скорочення або відміну трирічного мораторію для виступу українських спортсменів на Олімпійських іграх за іншу країну незалежно від причин зміни громадянства. Про це повідомляє прес-служба НОК України.

«Звісно, право надання дозволу на перехід спортсменів належить національним федераціям, які є незалежними громадськими організаціями. НОК може вплинути лише тоді, коли мова йде про скорочення мораторію для участі в Олімпійських іграх. НОК звертається до Міністерства молоді та спорту України і національних федерацій при розгляді клопотань про надання дозволу на перехід спортсмена до команди іншої країни враховувати національні інтереси у сфері спорту та позицію Національного олімпійського комітету України з цього питання. Не слід забувати, що держава протягом років інвестувала в підготовку того чи того  спортсмена чималі кошти», — наголосив Сергій Бубка.

Як повідомлялося, за останній час громадянство України змінили кілька провідних спортсменів, зокрема Віра Ребрик (легка атлетика), Анна Буряк (сучасне п’ятиборство), Катерина Лагно та Сергій Карякін (шахи), Олександр Бондар (стрибки у воду), Олег Степко та Микола Куксенков (спортивна гімнастика), Інна Осипенко-Радомська (веслування), Сергій Лагкуті (велоспорт).