Збірна України з футзалу серед інвалідів з вадами слуху стала чемпіоном Європи на континентальній першості, яка проходила  19—29 листопада у Болгарії.

Потрапивши до групи С, збірна України здобула три перемоги поспіль над командами Білорусі (10:5), Молдови (9:3) та Данії (5:2), інформує офіційний сайт ФФУ. У чвертьфіналі синьо-жовті зустрілися з  жорстким опором  швейцарської команди, однак  зуміли вирвати перемогу з рахунком 3:2.

У півфінальній зустрічі українці виявилися сильнішими за суперників з Нідерландів —  6:4,  а у вирішальному матчі турніру обіграли команду Росії з рахунком 7:5.

Перший тайм фіналу в Софії пройшов у позиційній боротьбі. Українці відкрили рахунок (1:0), але потім пропустили два м’ячі і пішли на перерву, програючи, — 1:2. А ось того, що сталося у другому таймі, напевно, не міг передбачити жоден уболівальник збірної України. Глядачі, які дивилися онлайн-трансляцію на сайті EDSO (Європейської спортивної організації глухих), були вражені потужністю та швидкістю атак збірної України, яка просто зім’яла збірну Росії. Як повідомляє «Полтавщина Спорт», за 6 хвилин до фінального свистка українці, завдяки старанням двох кращих бомбардирів — полтавців Володимира Роя і Олександра Верещаки, вже громили росіян із великим рахунком — 7:2! У цей момент «основа» збірної України сіла на відпочинок, і росіяни змогли  скоротити розрив.

Зазначимо, що чотири роки тому, на третьому дефчемпіонаті Європи у Вінтертурі (Швейцарія), українці  також перемогли у фіналі росіян — 3:1.

Врешті у софійському Палаці спорту «Армієць» лунав гімн України і наш прапор майорів під дахом арени. У Софії дефчемпіонами Європи стали: Василь Штулер, Іван Кулик, Родіон Причина, Дмитро Сенько, Володимир Вальчук, Дмитро Білоусов, Володимир Рій, Дмитро Невенченко, Олександр Верещака, Макар Букін і Дмитро Українець.

А перед фіналом у Софії відбулися інші заключні матчі дефчемпіонату Європи з футзалу. Серед жінок у матчі за «бронзу» Англія перемогла Іспанію — 6:1, а у фіналі Росія — Німеччину — 3:1 (основний час — 1:1, додатковий — 2:0). У матчі за «бронзу» чоловічого Євро-2014 Голландія перемогла Туреччину — 6:4 (основний час — 4:4, додатковий — 2:0). 

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»