ПЕРЕМОГА. Майстер з Рівного — єдиний в Україні має повний комплект нагород Королівського товариства фотохудожників Великобританії. 8 тисяч робіт від тисячі іменитих фотохудожників світу надійшло на щорічну виставку, яку влаштувало Королівське фотографічне товариство Великобританії. Але найвища нагорода — золота медаль  дісталась рівнянину Сергію Бусленку: його підводне фото з моделлю Анною Бікус «Мрії у снах» зібрало найбільше симпатій журі.

 Тепер Бусленко — єдиний в Україні фотохудожник, що має повний комплект нагород цього товариства, членом якого він, до речі, є. Ще в 1994 році він отримав срібну медаль за чорно-біле фото «Дівчинка».

 Щоправда, на вручення «золота» Сергій потрапити не зміг: завадили обставини. Тож його медаль, каже, вже в дорозі до Рівного. Втім, склав своє уявлення про Велику Британію ще тоді, коли отримував «срібло»:

— Це якась фотографічна Мекка, кажу вам без жодного перебільшення. Там і в мегаполісі, і в глибинці люди ходять з фотоапаратами й фіксують миттєвості життя, яких більше не повернути. Бо фото — це спосіб і шанс зберегти найдорожчі миті назавжди.  Сергій Бусленко — заслужений художник Міжнародної федерації фотомистецтва та офіційний представник цієї федерації в Україні, шанований у колах фотохудожників цілого світу. Зі своїм найвірнішим другом — фотоапаратом він об’їздив світ від Китаю до Америки. Піднімався на тисячі метрів над рівнем моря і фотографував на глибині 65 метрів.

 «Мрії у снах», які завоювали королівське «золото». Фото Сергія БУСЛЕНКА

 А ось своє королівське «золото», зізнався, знімав… у одному з рівненських басейнів. Цими днями до переліку титулів та звань Сергія Бусленка додався ще один: він цілком заслужено став стипендіатом Кабінету Міністрів України.