Луганський клуб програв перший матч раунду плей-оф Ліги Європи з мінімальним рахунком. Прикро, що трапилося це на домашній арені, якою цього разу для підопічних Юрія Вернидуба  став столичний стадіон «Динамо» ім. Валерія Лобановського.

До звітної гри з  польською «Легією» футболісти «Зорі» мали підстави для оптимізму, адже в попередньому раунді без проблем пройшли бельгійський «Шарлеруа», двічі перегравши суперника із загальним рахунком 5:0. Все складається добре і в Прем’єр-лізі: «сухі» перемоги над «Олімпіком»  та  «Чорноморцем» дали змогу  команді за додатковими показниками обійти «Шахтар» і посісти друге місце  в турнірній таблиці. Та, коли виходиш на поле, про попередні  матчі краще забути. Це довів і гол, пропущений від Кухарчика  на 48-й хвилині.

За словами  головного тренера луганчан Юрія Вернидуба, «Зоря» втратила контроль над подіями на полі в середині першого тайму: «Перші тридцять хвилин ми грали, мали моменти. Виходило те, що планували. Контролювали гру повністю. Не знаю, що сталося після 30-ї хвилини першого тайму. Втратили контроль над м’ячем, контроль центру поля. Почали багато помилятися, що нам не властиво. Думав після перерви внести корективи, освіжити гру. Вийшли Дмитро Хомченовський, Желько Любеновіч. Десь недопрацювали, пропустили зовсім необов’язковий м’яч зі стандарту. Хоча були у суперника ще моменти і поперечина. Проте не можу дорікнути в чомусь своїм хлопцям. Вони старалися. Можливо, десь не вийшло. Є матч-відповідь. Говорив і продовжу говорити, що на цій стадії дві зустрічі. Потрібно піднімати голову, правильно проаналізувати матч, прибрати ті помилки, які були, додати в Польщі ще більше агресії, виходити і битися. Я вважаю, що нічого не втрачено. Що 1:1 було б, що 1:0. Все одно довелося б забивати, бо ми пропустили. Будемо намагатися забити і не пропустити… Помилки були, є і будуть. Ми нікуди від цього не дінемося. Найважливіше — правильно їх аналізувати і не допускати у наступних матчах. Тоді буде видно, що команда крокує вперед», — цитує  наставника прес-служба клубу.

Матч у відповідь відбудеться 27 серпня.

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»