З початку року до Збройних сил України поставлено понад 3 тис. 200 зразків озброєння та військової техніки та понад 50 тис. боєприпасів. Про це під час брифінгу повідомив речник міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк, передає кореспондент УНН.

«Загалом з початку року державні підприємства вже поставили до ЗСУ понад 3 тис. 200 зразків озброєння та військової техніки та понад 50 тис. боєприпасів — це броньована автомобільна та інженерна техніка, артилерійські системи, авіаційні двигуни, стрілецька зброя, тактичні ножі, радіолокаційні системи, техніка зв’язку та інше», — повідомив Д.Гуцуляк.

За його словами, на заходи з розвитку озброєння та військової техніки у цьому році передбачено 6 млрд 885 млн грн.

«Відповідно до оборонного замовлення за минулий тиждень до ЗСУ поставлено чотири нових автомобілів МАЗ, сім КраЗів, два малих броньованих тягачі та два комплекти геодезичних комплексів», — додав Д.Гуцуляк.

Як повідомляв УНН, за словами начальника управління комунікацій та преси Міністерства оборони Оксани Гаврилюк, з початку року Збройні сили України прийняли на озброєння шість нових зразків озброєння та військової техніки.