• Внесок кожного важливий

     Участь українських спортсменів в Олімпійських іграх — це вже велика перемога для нашої держави. Про це сказав Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі у відеоформаті з атлетами, які представлятимуть нашу країну на ХХХІІІ літніх Олімпійських іграх у Парижі, і їхніми тренерами.

  • Виклики і проблеми краще видно на місцях

     Від початку року уряд надав для Херсонської області 2,8 млрд грн. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час виїзного засідання Кабінету Міністрів на Херсонщині 25 липня. Зокрема, 2 млрд грн надано на будівництво та облаштування фортифікацій, 224 млн грн — на ремонт доріг, якими рухається військова техніка та інші критично важливі вантажі, 177 млн грн — на відновлення об’єктів водо- і теплопостачання, 169 млн грн — на укриття у школах та 163 млн грн — на укриття в медзакладах.

  • У Тернополі відкрили центр ветеранського розвитку

     Базою для безбар’єрного адаптивного центру став Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка. Тут ветерани та ветеранки, ветерани і ветеранки з інвалідністю зможуть здобути знання та пройти перепідготовку, отримати психологічну, соціальну, юридичну та іншу допомогу в межах реінтеграції в цивільне життя. Цей заклад у Тернополі стане майданчиком для підготовки фахівців із супроводу ветеранів та демобілізованих осіб.

  • Для дієвої комунікації з партнерами

     У вівторок під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля відбулося засідання Стратегічної інвестиційної ради при уряді України. Її учасники розглянули організаційні питання та визначили основні початкові параметри роботи.
    Стратегічну інвестиційну раду було сформовано для визначення пріоритетів та підготовки єдиного портфеля проєктів публічних інвестицій.

  • кадрові питання

     Президент України

    звільнив
    призначив

  • Про присвоєння Корікову О. М. другого рангу державного службовця

     Розпорядження від 23 липня 2024 р. № 677-р

  • Чергові кроки задля фінансової стійкості

     Відкриваючи вчора чергове засідання Кабінету Міністрів, Прем’єр­-міністр Денис Шмигаль зазначив, що Україна успішно виконала індикатори другого кварталу 2024 року для програми Ukraine Facility.
    «Маємо позитивну оцінку від Єврокомісії. Ідеться про реформи в бюджетній, митній, антикорупційній та енергетичній галузях. Розраховуємо на наступний транш від ЄС обсягом 4,1 мільярда євроКу вересні цього року», — зазначив Прем’єр­-міністр.

  • Розширення професійних можливостей учорашніх бійців

     Днями в Україні відбулися змагання з кібербезпеки CTF та церемонія нагородження їх учасників — ветеранів й ветеранок війни. У межах реінтеграційної програми «Кіберзахисники» понад 100 українських захисників і захисниць опановували знання і навички в галузі кібероборони та кіберзахисту. Завдяки програмі вони стануть більш конкурентоспроможними на ринку праці в державному і приватному секторах.

  • Уряд кредитує обладнання для генерації

     Із 20 липня запрацювали урядові програми безвідсоткового кредитування громадян, а також програма «Доступні кредити 5—7—9%» для ОСББ та ЖБК на купівлю обладнання для генерації з альтернативних джерел енергії та установок для зберігання енергії.Зокрема, для приватних домогосподарств чинна програма пільгового кредитування під 0% для закупівлі обладнання і встановлення у власних домогосподарствах сонячних панелей із системами накопичення енергії та вітрових установок.

  • Ми відчуваємо цю підтримку

     Під час зустрічі із Прем’єр-міністром Сполученого Королівства Кіром Стармером Президент Володимир Зеленський подякував британському народові й особисто очільникові уряду за всебічну підтримку України у протидії російській агресії та особливу увагу до нашої країни на саміті Європейської політичної спільноти.