ПІДПРИЄМНИЦТВО

Найближчим часом на Черкащині розпочнеться будівництво заводу з виробництва консервованого зеленого горошку та солодкої кукурудзи. Загальна сума інвестицій становитиме понад 30 млн євро. Завдяки новому підприємству буде додатково створено більше сотні робочих місць. Про це повідомила заступник начальника головного управління інвестиційно-інноваційної політики, підприємництва та зовнішніх відносин Черкаської облдержадміністрації Майя Кулик. Будуватиме завод компанія світового рівня, яка вперше заходить в Україну для будівництва підприємства. Зараз відводять поля, засівають, а поки завод не збудований, виробництво розподілять між кількома підприємствами.

Областю дедалі більше цікавляться іноземні інвестори. Ось і недавно для глибшого вивчення ситуації тут побувала французька делегація. До речі, співпраця з бізнесменами цієї країни  вже має певні традиції: сім потужних французьких компаній працюють на Черкащині понад десять років. Чимало добрих змін завдяки їм сталося у Звенигородському, Черкаському та інших районах області. Вони зокрема створюють нові робочі місця, по-господарськи використовують землю, досягають високих урожаїв.

Водночас ще є чимало каменів спотикання, які заважають притоку інвестицій, — це й перепони чиновницькі, й законодавчі, й  корупційні… Разом з потенційними та реальними інвесторами на Черкащині взялися створити «єдине інвестиційне вікно», яке б полегшило доступ капіталовкладень до виробництва. Як запевнив голова облдержадміністрації Сергій Тулуб, таке вікно буде створено вже найближчим часом.