Передислокованим з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим і міста Севастополь в Одеську і Миколаївську області Військово-Морським силам Збройних сил України вдалося у досить стислі терміни відновити боєздатність значної частини кораблів, літальних апаратів морської авіації і підрозділів військ берегової оборони.

Про це заявив тимчасово виконуючий обов’язки начальника штабу — першого заступника командувача ВМС ЗС України контр-адмірал Андрій Тарасов. За його словами, свідчення цьому — постійне зростання кількості екіпажів та інших військових підрозділів, які вже виконують завдання за призначенням у визначених районах Чорного моря і на суходолі.

«Нам вдалося досить швидко відновити технічну готовність, доукомплектувати і провести бойове злагодження виведених з тимчасово окупованого Криму ракетного катера «Прилуки», середнього десантного корабля «Кіровоград», навчальних катерів «Сміла» і «Нова Каховка», допоміжних і спеціальних суден, які нині разом із бойовими одиницями Західної військово-морської бази та фрегатом «Гетьман Сагайдачний» виконують завдання з прикриття морських рубежів нашої держави, — зазначив контр-адмірал Андрій Тарасов.

Військові кораблі продовжують захищати морські кордони. Фото з сайту joinfo.ua

Суттєвий внесок у зміцнення боєздатності флоту зробила морська авіація, літаки і вертольоти якої завдяки рішучим і грамотним діям командирів і воєначальників вдалося зберегти шляхом завчасної передислокації на один з аеродромів материкової частини України.

«Нині національні ВМС практично постійно присутні у визначених районах Чорного моря, кораблі відпрацьовують поставлені завдання поодинці та у складі груп, — заявив контр-адмірал Андрій Тарасов. — Так само можу констатувати активну діяльність підрозділів військ берегової оборони, які після передислокації також пройшли «перезавантаження», провели бойове злагодження і тепер виконують поставлені завдання в Одеській і Миколаївській областях», — додав тимчасово виконуючий обов’язки начальника штабу — першого заступника командувача ВМС ЗС України.

За його словами, інтенсивність діяльності флоту і надалі лише зростатиме, що сприятиме подальшому зміцненню обороноздатності нашої країни, повідомляє прес-служба Міністерства оборони. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»