В українській Конституції зазначено, що кожна людина, незалежно від її майнового стану, має право на захист. Оскільки протягом 20 років наша держава не забезпечувала такого права українцям, які не могли найняти платного адвоката, ми мали великі проблеми із захистом прав людини.

Торік уряд спільно з Мін’юстом і партнерами розпочав великий соціальний проект, у межах якого в країні було відкрито 100 центрів безплатної правової допомоги. Нині в них приблизно 5 тисяч працівників і адвокатів, які надають безплатну правову допомогу малозабезпеченим, пенсіонерам, інвалідам, учасникам АТО тощо. Лише за неповних сім місяців роботи центрів понад 100 тисяч українців отримали таку допомогу. Здебільшого адвокати в інтересах цих людей зверталися в суди, де вигравали справи.

Зважаючи на позитивний результат роботи центрів, вирішили розширити цей проект. Тому Мін’юст у процесі реорганізації ліквідував районні управління юстиції і прийняв рішення додатково створити приблизно 400 бюро правової допомоги у всіх містах та містечках, де не було центрів з надання такої допомоги.

Щоб стати керівником бюро, треба пройти три етапи конкурсу. Фото з сайту alimentu.com

«Сьогодні ми анонсуємо черговий етап цього проекту, суть якого зводиться до набрання нових працівників у бюро правової допомоги. Ми хочемо, щоб у них з’явилися люди, абсолютно не схожі на типового державного службовця, — наголошує міністр юстиції Павло Петренко. —  Тому до роботи на керівні посади в бюро залучатимуть вмотивованих людей, які мають юридичну освіту на рівні бакалавра чи вище. Головне — має бути бажання працювати в новій системі юстиції, допомагати українцям і захищати право й справедливість».

Щоб узяти участь у конкурсі, претендентам на посади потрібно до 31 травня 2016 року заповнити відповідну заявку на сайті вакансій у системі безплатної правової допомоги — www.legalaid-jobs.in.ua. У цій заяві треба вказати персональні дані й інформацію про освіту та обрати п’ять населених пунктів, де претендент на посаду хотів би працювати. Також у процесі конкурсу буде проведено дистанційне навчання, тож навіть ті, хто не пройде конкурсу, отримають, крім корисного досвіду, нові знання.

«Робота в бюро буде не лише цікавою, її добре оплачуватимуть, — зазначив Павло Петренко. — Розмір зарплат буде вищим, ніж на державній службі, і становитиме від 3,5 до 4,5 тисячі гривень». Заступник міністра юстиції Гія Гецадзе додав: друга хвиля реформ Мін’юсту полягає в тому, що на місці старих районних управлінь, які фактично не виконували жодних корисних для громадян функцій, буде створено сервісні центри, де наші громадяни зможуть отримати правову допомогу.

Перший заступник директора Координаційного центру з надання правової допомоги Мирослав Лаврінок пояснив, що головна місія бюро — посилення правової спроможності територіальних громад. Працівники бюро надаватимуть безоплатну первинну правову допомогу (юридичні консультації), забезпечуватимуть доступ до безоплатної вторинної правової допомоги (прийом звернень від громадян). І власне надаватимуть правову допомогу, тобто представлятимуть інтереси клієнтів у суді, складатимуть процесуальні  документи, консультуватимуть громадян та допомагатимуть в отриманні електронних сервісів Мін’юсту.

Конкурс на посади проходитиме в три етапи. Перший — опрацювання поданих заяв на відповідність формальним критеріям. Другий етап — це дистанційний курс навчання, опрацювання його результатів. Третій — співбесіда з претендентами, яка дасть можливість виявити їхню мотивацію.

Координаційний центр уже отримав понад 2000 заявок на участь у конкурсі. «Наша головна мета — покращення доступу громадян України, особливо вразливих груп, до правосуддя і зокрема до безоплатної правової допомоги, — переконує менеджер українсько-канадського проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» Оксана Кікоть. — Під час добору претендентів на посади оцінюватимуть не лише навички та знання, а й компетенцію і наявність у людини таких якостей, як доброчесність, відкритість, орієнтація на клієнта. Після завершення конкурсу ми надаватимемо підтримку в підвищенні кваліфікації та розвитку працівників бюро».