І ТАКЕ БУВАЄ

70-річна чернігівська бабуся, яка переконана, що її ошукали, обманом відібравши житло, вирішила боронити свої права за допомогою пістолета покійного чоловіка.

Коли судовиконавці разом з правоохоронцями та новим власником квартири підійшли до дверей помешкання, старенька пригрозила, що стрілятиме. Оскільки міліціянти з'ясували, що мають справу з колегою (в молодості жінка працювала у правоохоронних органах), до її слів поставилися серйозно. Вони назвалися і намагалися вмовити стареньку відчинити двері. Бабця не реагувала, аж доки не було виламано серцевину замка, а коли з'явився отвір - вистрелила.

Доки бійці спецпідрозділу "Беркут" змогли увійти до квартири, пролунало ще три постріли. І навіть після того бойова бабуся зустріла непроханих гостей дулом пістолета. Втім, при спробі вистрілити ще раз, сталася осічка. Це дало змогу правоохоронцям відібрати пістолета, який виявився газовим.

- Історія ще не закінчилася. Зараз бабуся, яка після скоєного відчула себе зле, перебуває в лікарні, - розповів співробітник Центру зв'язків з громадськістю УМВС України в Чернігівській області Анатолій Сенчук. - За збройний опір правоохоронцям їй належить відповідати перед законом. Розглядом справи займається прокуратура.