ПОЧИН

Патріотична акція з такою назвою об’єднала школярів Харківщини та військовослужбовців десантного корабля «Костянтин Ольшанський»

Школярі Чернігівщини, котрі ще торік відправили листи морякам підшефного їхній області військового корабля «Чернігів», надихнули на такий же крок своїх ровесників з Харківщини, яка шефствує над  десантним кораблем «Костянтин Ольшанський», що є гордістю  українського флоту. Майже чотири тисячі листівок, малюнків та різноманітних подарунків власноруч виготовили юні харків’яни для його військовослужбовців.

— Коли я писала листа військовому моряку, уявляла собі великий корабель і безмежне море навкруг нього, — розповіла учениця 10-Б класу харківської школи № 119 Кароліна Гассій. — Там, на службі, чимало моїх земляків, недавніх випускників шкіл. Я побажала «морським вовкам» успіхів у далеких  походах і додала, що всіх їх дуже чекають удома.

Учасники фінальної частини акції «Напиши листа матросу» в харківській школі №119. Фото Дмитра ГОРБУНОВА

Перед тим, як відправляти подарунки морякам, підсумки патріотичної акції «Напиши листа  матросу» оголосили у Харківській спеціалізованій школі І—ІІІ ступенів № 119. Її найактивніших учасників там визначали заступник військового комісара Харківського обласного військкомату полковник Юрій Калгушкін, ветеран Збройних сил підполковник у відставці Федір Губа, координатори заходу від освітян міста Галина Борисенко і Тетяна Тернавська, а також офіцери військкоматів та учні шкіл регіону. Військовослужбовці поспілкувалися із школярами, адже їм було цікаво дізнатися про те, як діти розуміють професію моряка.

Наприкінці зустрічі з ними офіцери обласного військкомату телефоном зв’язалися з командиром військового корабля «Костянтин Ольшанський» капітаном ІІ рангу Віктором Марчишиним. Від імені  всього екіпажу він щиро подякував харків’янам за добре починання і  дав слово моряка, що з відповіддю на дитячі послання не баритиметься. А ще запевнив, що харківських юнаків чекатимуть на військову службу в Севастополі і коли їм виповниться по 18 років, і коли стануть офіцерами.

Як зазначив представник Харківського регіонального медіа-центру оборонного відомства Дмитро Горбунов, мета цього креативного проекту під патронатом департаменту преси та зв’язків із засобами масової інформації Міністерства оборони України, Харківського обласного військового комісаріату Територіального управління «Північ» та місцевих освітян — налагодження зв’язку між майбутніми і нинішніми захисниками Вітчизни, щоб підлітки зрозуміли складнощі служби військового моряка і були готові до неї.