№30 (7428)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Країна успішно завершить опалювальний сезон

     «Запоріжжя зазнало однієї з найбільших повітряних атак з початку війни. Харків також уночі був під масштабним ударом. Уранці ракетна атака продовжилася та зачепила всю країну. Маємо пошкодження високовольтної інфраструктури та генерації у західних, центральних та східних областяx нашої держави», — зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, відкриваючи чергове засідання уряду.

  • Індекс споживчих цін у січні 2023 року

     За повідомленням Державної служби статистики України, індекс споживчих цін (індекс інфляції) у січні 2023 року щодо грудня 2022 року становив 100,8%. за період січень 1998 року – січень 2023 року – 2005,0%.

  • Військовослужбовець, майор окремого загону спецпризначення Нацгвардії України «Азов» Арсен ДМИТРИК: «Треба добивати ворога та впевнено кувати нашу велику Перемогу»

     За час російсько-української війни Арсен Дмитрик з Тернопілля фронтовими дорогами пройшов від рядового до майора. Оборона Маріуполя, Азовсталь, полон, вибухи в бараку, в якому перебував у колонії в Оленівці, повернення з рашистської неволі додому — все це вже закарбовано в його життєписі. Сьогодні лицар ордена «За мужність» ІІІ і ІІ ступенів Арсен ДМИТРИК поділиться з читачами деякими міркуваннями та спогадами.

  • Павло КУЩ

    Дитинство без книжок — мов небо без зірок

     «Ідея запровадження Дня дитячої книжки дуже слушна з огляду на ту проблематику, з якою ми зіткнулися під час війни. Ви знаєте, скільки дітей загинуло, скільки дітей, на жаль, примусово вивезли. А ті, хто змушений був виїхати в безпечніші місця, очевидно, потребують уваги і забезпечення дитячими книжками», — переконаний міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

  • Василь БЕДЗІР

    Життя «з нуля»

     На Закарпатті провели форум «Життя з «нуля», присвячений проблемам адаптації переселенців на новому місці. На захід запросили лідерів громад, які можуть поділитися позитивним досвідом з розміщення новоприбулих, створення для них усіх умов для соціалізації. Участь узяли і представники громадських організацій, внутрішньо переміщені особи. Про роботу форуму розповідає кореспондент «Урядового кур’єра».

  • Зцілювати серця

     У Дрогобичі на Львівщині кілька десятків молодих людей, яких доля обділила здоров’ям і можливостями самореалізуватися, 15 років тому отримали додаткові шанси завдяки програмі  благодійного фонду Карітас, філію якого в Україні очолює Тетяна Ставнича. Цю програму підтримали у відділенні цієї організації при Самбірсько-Дрогобицькій єпархії УГКЦ (керівник о. Ігор Козанкевич), створивши центр соціальної реабілітації та адаптації для молоді з особливими потребами «Дивовижні долоні». У центрі соціальної реабілітації понад 20 мешканців, більшість з яких сироти й напівсироти.