№109 (7507)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Для України День захисту дітей — щодня

     Анна Франк з Амстердама (Нідерланди). Єгор з Маріуполя (Україна). Щоденники цих дітей, які пізнали жахіття війни, із різницею 80 років стали відомими на весь світ. І саме словами цих дітей Президент Володимир Зеленський розпочав виступ на конференції «UA: Війна. Недоспівана колискова» з нагоди Міжнародного дня захисту дітей.

  • Вікторія ВЛАСЕНКО

    Молдова приймає саміт ЕРС

     Сьогодні в Кишиневі розпочинає роботу другий саміт Європейської політичної спільноти (EPC), мета якої полягає у просуванні діалогу та співпраці для вирішення спільних викликів і для зміцнення безпеки і стабільності на європейському континенті. У зустрічі в Кишиневі візьмуть участь президенти та прем’єри 47 країн, а також керівництво Євросоюзу.

  • Олег ГРОМОВ

    Цінопад: сезонний і не тільки

     Чимало експертів прогнозують цього літа істотне зниження цін на певні продукти харчування. Це тішить на тлі інших новин, які щодня отримуємо. «Урядовий кур’єр» вирішив з’ясувати, які саме харчі стануть доступнішими і чому.

  • У військовій медицині дрібниць не буває

     Революція Гідності 2014 року змінила долю Ірини на 180 градусів. 2014-го активісти буквально з Майдану вирушали хто в Нацгвардію, хто в добровольчі батальйони. Адже ворог уже окупував й анексовував Крим, на Донбасі активізувалися підживлювані росією сепаратистські рухи. На той час студентка Тернопільського державного медичного університету ім. І.Я. Горбачевського Ірина Токарчук потрапила до «Правого сектору». Передавала бійцям свої скромні знання, працювала бойовим медиком.

  • Інна ОМЕЛЯНЧУК

    Погляд у завтра

     Від початку війни з Рівненщини не пішов жоден іноземний інвестор. Навпаки, частина з них ухвалили рішення про нарощення інвестицій. «ПрАТ «Вераллія-Україна» інвестувало в лінію з виробництва склопляшки  ще 12 мільйонів євро, HJORT KNUDSSEN — 11 мільйонів, створивши майже тисячу робочих місць, «Кроноспан» — 200 мільйонів євро та 2 тисячі робочих місць.

  • Микола ШОТ

    «Героїв рівних їм в земних світах нема»

     День Героїв. Його відзначають у пору, коли природа цвіте і буяє життя. З’явилося це свято у весняний час недарма. У травні 1938 року вороги вбили засновника та провідника Української Військової Організації й Організації Українських Націоналістів полковника Євгена Коновальця. У цьому місяці загинули Головний отаман і Голова Директорії Української Народної Республіки Симон Петлюра (1926) та ідеолог державної самостійності України Микола Міхновський (1924). Їхні імена стали для українців прапором національно-визвольних змагань.

  • Василь БЕДЗІР

    Україна — за кліматичну нейтральність

     Протягом двох днів у Львові відбувалася конференція «Угода мерів в Україні: працюємо разом над зеленим відновленням», на яку приїхали представники майже 200 українських муніципалітетів. Її тема засвідчила,  що йдеться про реалізацію в нашій країні європейської ініціативи за скорочення викидів парникових газів і впровадження стандартів зеленої енергетики. Це дає змогу вповільнити темпи зміни клімату, пом’якшити його наслідки, адаптуватися до них. «Урядовий кур’єр» розповідає про підсумки форуму.

  • Про внесення змін у додаток до розпорядження Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1549

     Розпорядження від 26 травня 2023 р. № 471-р