№181 (7579)

  • Данія завжди нас підтримує

     «Оборонна, політична, економічна, гуманітарна. Вдячні за всі прояви співпраці Данії з Україною. Від того, наскільки потужною буде співпраця партнерів з Україною, багато в чому залежатиме безпека всіх нас, усієї Європи», — заявив Президент Володимир Зеленський під час спільної із Прем’єр-міністром Королівства Данія Метте Фредеріксен зустрічі із представниками ЗМІ, яка відбулася за підсумками переговорів лідерів країн у Києві.

  • Вікторія ВЛАСЕНКО

    Вашингтон надасть Україні новий пакет військової допомоги

     Сполучені Штати нададуть 1 мільярд доларів на підтримку України. Про це оголосив Державний секретар Сполучених Штатів  Ентоні Блінкен, перебуваючи з візитом у Києві. «Ми й надалі стоятимемо на боці України, і сьогодні оголошуємо про нову допомогу на загальну суму понад мільярд доларів. Вона містить 665,5 мільйона доларів нової військової та цивільної допомоги в галузі безпеки», — заявив американський дипломат на брифінгу.

  • Олег ГРОМОВ

    Валютне пом’якшення: усім на користь

    Національний банк далі втілює оприлюднену Стратегію пом’якшення валютних обмежень, переходу до більшої гнучкості обмінного курсу та повернення до інфляційного таргетування. Нещодавно згідно із цим документом головний фінансовий регулятор пом’якшив валютні обмеження в частині продажу безготівкової іноземної валюти громадянам.
    Сталися й інші цікаві події на валютному та фінансовому ринках України. Їх для «Урядового кур’єра» аналізують експерти.

  • Представник ГУР МОУ Андрій ЮСОВ : «росія відмовляється віддавати багатьох українських військовополонених без жодних пояснень»

     За період повномасштабної російсько-української війни відбулося 48 обмінів військовополоненими, за підсумками яких майже 2,6 тисячі українців повернулися додому. Однак чимало захисників України досі перебувають у російському полоні, тому тема військовополонених залишається надзвичайно чутливою для українського суспільства. Основний блок інтерв’ю Укрінформу із представником Головного управління розвідки Міністерства оборони України і Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Андрієм ЮСОВИМ присвячено саме їй.

  • Микола ШОТ

    Добути звук через малюнок

     Олег Герман — автор численних поетичних збірок, прозових творів. Не лише має талант до красного слова, а й пише музику, співає, виступав на багатьох фестивалях, був режисером­постановником різних культурно­мистецьких заходів у краї й навіть художніх телефільмів. Він і науковець, захистив кандидатську дисертацію, доцент Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя. Пан Олег активно займається громадською роботою. А ще як художник­графік не раз представляв власні роботи на різних виставках.