№230 (7628)

  • Щодо порядку нарахування податкових зобов’язань

    Відповідно до п. 198.5 ст. 198 ПКУ за товарами/послугами, необоротними активами, придбаними з ПДВ до початку застосування особливостей оподаткування, встановлених п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, та використані платником податку в періоді застосування особливостей оподаткування, встановлених п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ.

  • До уваги фінансових агентів!

    Державна податкова служба України звертає увагу, що у зв’язку із набранням чинності наказу Мінфіну від 30 серпня 2023 № 468 «Про затвердження Порядку взяття на облік та зняття з обліку фінансових агентів, які є підзвітними фінансовими установами для цілей багатосторонньої угоди компетентних органів про автоматичний обмін інформацією про фінансові рахунки та загального стандарту звітності та належної перевірки інформації про фінансові рахунки» (зі змінами, внесеними наказом Мінфіну від 20 вересня 2023 року № 505) (далі — Порядок реєстрації) триває кампанія з реєстрації Підзвітних Фінансових Установ.

  • Щодо відображення у розрахункових документах РРО/ПРРО інформації щодо оплати товарів частинами

    У зв’язку з надходженням запитів від платників податків ДПС надає рекомендації стосовно відображення у розрахункових документах реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі — РРО/ПРРО) інформації щодо оплати товарів частинами.

  • Євроінтеграційні зміни потрібно просувати якнайшвидше

    За підсумками опрацювання звіту Європейської комісії щодо України кожне з міністерств має підготувати план реалізації рекомендацій щодо реформ у своїй галузі. Про це йшлося на нараді під головуванням віцепрем’єр-міністра Ольги Стефанішиної із заступниками міністрів з євроінтеграції за участі представників Європейської комісії та Представництва ЄС в Україні.

  • Кожна зустріч — підтвердження стратегічного партнерства

    Представники України працювали у Вашингтоні кілька днів поспіль. У межах цього робочого візиту до США у складі української делегації, яку очолювала перший віцепрем’єр — міністр економіки Юлія Свириденко, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак провів зустрічі із членами обох палат Конгресу США.Він констатував: кожна така зустріч — чергове підтвердження стратегічного партнерства між Україною та США.