Під час відвідання Першої оперативної бригади Національної гвардії під Києвом Петро Порошенко зазначив, що новітню зброю та техніку відправлять у зону проведення Антитерористичної операції. Він наголосив, що танки, БТРи, найновітніші броньовані машини вітчизняного виробництва здатні виконати завдання, які нині постають перед українським військом. «Кардинально змінилася тактика наших військових дій», — резюмував він, а потім додав, що така сучасна техніка дасть змогу захистити як мирне населення, так і військовослужбовців.

Окрім цього, Петро Порошенко вів мову про те, що значно зріс рівень якості оснащення бійців. «Той, хто тепер іде в бій, зокрема по третій хвилі часткової мобілізації, одягнений в нову форму, захищений бронежилетом належного класу захисту, взутий, нагодований і готовий захищати Україну, — передає слова глави держави його прес-служба. — Я думаю, що за ці кілька тижнів нам вдалося створити українські Збройні сили».

З новітньою зброєю легше захищати незалежність країни. Фото Михайла МAРКIВA

Петро Порошенко оглянув військове спорядження, снайперські комплекси, озброєння артилерії та протиповітряної оборони, гранатомети, модульний комплекс для розміщення бійців. При цьому командувач Національної гвардії генерал-лейтенант Степан Полторак доповів Президенту про структуру оперативної бригади та порядок її комплектування.

Уже потім було переглянуто й комплексне заняття гвардійців на смугах перешкод та в адміністративній будівлі. Опісля спілкування з гвардійцями Петро Порошенко вручив державні нагороди бійцям, які відзначилися під час боїв у зоні проведення Антитерористичної операції.

«Ми бачимо, що йде справжній бій, боротьба за суверенітет України, за її територіальну цілісність. Саме тут кується наша незалежність», — заявив, виступаючи перед військовими, Президент.

Він висловив переконання, що за останні два з половиною місяці в Україні народилася українська армія, Національна гвардія, Українські прикордонні війська. Продовжуючи тему, ствердно заявив про те, що справжні визволителі — це хлопці, які визволяють від окупації українські міста, селища та села.

На переконання глави держави, те, що відбувається нині на Донбасі, — не внутрішній конфлікт. «Україна боронить від іноземних найманців свою територію, і ми продемонстрували, що Україні є чим боронити свою державу», — резюмував він. А потім доручив командувачу Нацгвардією Степану Полтораку вручити родині загиблого полковника Олександра Радієвського копію Указу про присвоєння йому військового звання генерал-майора (посмертно). «Передайте від мене наказ його сину, лейтенанту, щоб він міцно тримав прапор батька», — означив позицію Президент.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять всіх загиблих військовослужбовців.

У навчальному центрі «Нові Петрівці» разом із Президентом перебували Голова Верховної Ради Олександр Турчинов та міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»