ВІЗИТ

 Скандинавська країна готова інвестувати в українські інфраструктурні об'єкти

Шведські компанії виявляють найбільший інтерес до проектів розвитку залізниці, автодоріг, підвищення безпеки на шляхах України. Про це повідомила міністр торгівлі Швеції Єва Бьорлінг під час зустрічі з першим заступником міністра інфраструктури Костянтином Єфименком, яка відбулася у рамках її офіційного візиту до нашої країни.

Костянтин Єфименко презентував гостям об'єкти та проекти, які вже зараз реалізує Україна. Міністерство активно долучилося до підготовки до Євро-2012. Вже закінчено стадіони в Донецьку та Харкові, а восени здадуть в експлуатацію спортивні арени в Києві та Львові.

Розбудовується і авіакомплекс: торік повністю введено в експлуатацію нові аеровокзали в аеропортах "Бориспіль" та "Харків". До кінця 2011 року планується остаточно завершити нову злітно-посадкову смугу Міжнародного аеропорту "Донецьк" завдовжки 4 тис. м, яка зможе приймати будь-які повітряні судна. Повністю оновлюються аеродроми із сучасними злітно-посадковими смугами в аеропортах "Харків" та "Львів".

Крім того, з відкриттям нових термінальних комплексів, що планується на кінець року, буде значно поліпшено умови обслуговування пасажирів в аеропортах "Донецьк", "Львів". Основний термінал "D" аеропорту "Бориспіль" із пропускною спроможністю 3 тис. пасажирів на годину, введення в експлуатацію якого планується в грудні 2011 року, теж повністю відповідає всім європейським стандартам.

"Минулого року ми здали в експлуатацію 1000 км доріг, у планах на цей рік - не менше 900 км", - сказав Костянтин Єфименко, зауваживши, що за умови належного фінансування ця цифра може бути збільшена до 1300 км. Серйозною інвестицією в інфраструктуру має стати впровадження швидкісного залізничного руху до Донецька та Львова зі швидкістю 160 км на годину, повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

Нині Швеція, за словами Єви Бьорлінг, зацікавлена в розширенні партнерства та збільшенні товарообігу. "Існує дуже багато шведських компаній, зацікавлених у співпраці з Україною, - сказала вона. - Зараз Швеція посідає 8-ме місце за обсягом прямих інвестицій в Україну, і ми готові розвивати наші економічні відносини". На підтвердження її слів у ході візиту відбувся українсько-шведський бізнес-форум.