Перше, що зробив капітан київського «Динамо» Олександр Шовковський після матчу з «Манчестер Сіті» — попросив вибачення в уболівальників за те, що команда не змогла їх порадувати не тільки результатом, а й грою протягом більшої частини матчу. «Вважаю, ми зовсім провалили перший тайм, припустилися дуже багатьох помилок під час переходу з оборони до атаки і занадто часто втрачали м’яч у середині поля, хоча наші тренери говорили, що це один з основних аргументів атаки «МанСіті». Друга частина гри була кращою, проте в підсумку ми програли, і шанси на прохід далі примарні», — прокоментував Олександр.

Віталій Буяльський (№29) забив другий гол у Лізі чемпіонів. Фото Oлександра ЛЕПЕТУХИ

Звісно, після першої половини матчу настрій і в гравців, і в тренерів, та й у вболівальників був не найкращий. Останніх найбільше цікавило, що скажуть наставники футболістам у перерві, які зроблять корективи, аби футболісти після перерви мали не безпорадний вигляд.

На другу сорокап’ятихвилинку Сергій Ребров замість Лукаша Теодорчика випустив технічнішого й швидшого Мораєса. За рахунку 0 : 2  «Динамо» не збиралося опускати руки. Два класні моменти мав Андрій Ярмоленко. У першому епізоді вінгер був близький до виходу на ударну позицію, а в другому таки пробив у своєму стилі, однак м’яч пройшов поряд зі стійкою. Біля воріт Харта виник гострий момент, а з ним й надія на результат. І гол не забарився: на 59-й хвилині Віталій Буяльський виграв підбір на лінії чужого штрафного майданчика і ударом у дотик з рикошетом від Отаменді відквитав один м’яч. Стадіон повірив у диво і закликав своїх забивати ще. Але вирішальну роль відіграла вища виконавська майстерність гостей, які лише зміцнили перевагу у виїзній грі: Туре зіграв у стінку з партнером і без шансів для Шовковського «вистрілив» у далекий кут — 1:3.

Коментуючи поєдинок, півзахисник київського клубу Андрій Ярмоленко не приховував емоцій: «Звісно, розчарування. Прийшов повний стадіон. Не вдалося показати той футбол, в який домовлялися грати. Особливо перший тайм. Другий тайм кращий, а в першому зовсім погано було», — зазначив Ярмоленко.

«Можливо, перегоріли, може, перенервували… Напевно, перший пропущений м’яч вплинув. У ньому ще й моя провина є, тому що я мусив грати з Агуеро — не встежив... Гадаю, перший м’яч трохи нас надломив психологічно», — назвав головні причини невдачі Андрій.

Визнав перевагу англійців і головний тренер «Динамо» Сергій Ребров. «На жаль, ми по праву програли сьогоднішній матч через свої помилки. Я казав гравцям, щоб вони не хвилювалися, але з такою командою, як «Манчестер Сіті», це непросто. Радий, що в другому таймі ми перехопили ініціативу, однак програли заслужено», — визнав наставник.

За словами Сергія Реброва, усі знали, що грають із сильним суперником, однією з кращих команд Європи. «Манчестер Сіті» зробила так, щоб ми втратили впевненість. Проте неправильно і негарно говорити, що ми програли через перерву в чемпіонаті. Адже торік у цей самий час пройшли в плей-оф «Генгам» і «Евертон».

Що далі? Попереду матч-відповідь у Манчестері. Потрібно бути реалістами: зважаючи на результат київського поєдинку, буде важко пройти в наступний раунд, але зробити правильні висновки і показати якісно інший футбол динамівці просто зобов’язані. У них три тижні підготовки й кілька офіційних матчів. У футболі завжди перемагає сильніший, однак в інших з’являється шанс скористатися з поразки… 

ТАБЛО «УК»

Динамо — Манчестер Сіті — 1:3 

Голи: Буяльський (59) — Агуеро (15), Сільва (40), Туре (90+1)

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»