Нині я приймаю спадщину. Для оформлення документів у нотаріуса мені потрібно виготовити витяг з нормативної грошової оцінки на земельну ділянку.

В управлінні Держкомзему повідомили, що по нашому населеному пункту термін технічної документації закінчився, адже з часу його виготовлення вже минуло 7 років.

Уточніть, будь ласка, чи має право управління після закінчення терміну дії технічної документації з нормативної грошової оцінки землі далі користуватися нею?

М. ФУФАЄВА, 
селище Буштино Закарпатської обл.

Олександр АНТАЛ, 
начальник Головного управління 
Держземагентства  у Закарпатській області:

— Відповідно до частини 1 статті 15 Закону «Про оцінку земель» (далі — закон), підставою для проведення оцінки земель (бонітування грунтів, економічної оцінки земель та нормативної грошової оцінки земельних ділянок) є рішення органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування.

Згідно з абзацом першим частини 2 статті 18 закону, нормативна грошова оцінка земельних ділянок проводиться: розташованих у межах населених пунктів незалежно від їх цільового призначення — не рідше ніж один раз на 5—7 років. Отже, періодичність проведення нормативної грошової оцінки земель повинна відповідати вимогам закону.

Враховуючи, що рішення відповідного органу місцевого самоврядування про припинення дії нормативної грошової оцінки земель населеного пункту немає, міськрайонне управління Держкомзему у місті Тячів і Тячівському районі Закарпатської області в телефонному режимі вам повідомило, що ви можете звернутися з письмовою заявою до міськрайонного управління для отримання витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки.