Наших водіїв можна без перебільшення зарахувати до автогонщиків. Адже так маневрувати на вкритих ямами дорогах можна не лише маючи певний досвід управління авто, а й неабиякий водійський хист. 

Від початку року на урядову телефонну «гарячу лінію» надійшло близько 1700 звернень, які стосувалися автомобільних доріг, а саме будівництва, незадовільного стану автомагістралей, створення безпечних умов пересування на дорогах.

У більшості заяв ішлося саме про ремонт автошляхів.

Латають дороги дорожні служби, як правило, після зими. Щебінь та інші будівельні матеріали почасти засипають просто у калюжі. Отож вони там довго не затримуються. Розлітаються під колесами машин. Це неабияк заважає їздити водіям, до того ж загрожуючи їхньому життю та здоров’ю. Окрім того, незадовільний стан дорожнього полотна спричиняє пошкодження транспорту. А численні вибоїни, ями, колії та деформації ускладнюють рух транспортних засобів і створюють аварійність на дорогах.

Нашим водіям залишається мріяти про хороші дороги. Фото Oлександра ЛЕПЕТУХИ

Очевидно, що місцеві державні адміністрації та органи місцевого самоврядування вживають заходів щодо поліпшення дорожнього покриття автомобільних доріг. Проте ситуація, на жаль, на краще не змінюється.

Заявниця з Харкова скаржилася на незадовільний стан чималої ділянки дороги в селищі Мала Данилівка Дергачівського району на Харківщині. Управління Державтоінспекції ГУ МВС України в Харківській області відреагувало на скаргу. Було проведено обстеження автотраси. Філії «Дергачівський райавтодор» дочірнього підприємства «Xapківський облавтодор» висунуто вимоги з усунення недоліків в експлуатаційному утриманні об’єкта та ліквідації ямковості. За порушення правил, норм і стандартів стосовно забезпечення безпеки дорожнього руху при утриманні автодоріг на відповідального працівника філії складено адміністративний протокол. Проїзну частину аварійної ділянки відремонтовано.

Допомоги в приведенні до ладу автодорожнього покриття по вул. 2-га Набережна просив житель Миколаєва. Міськрада повідомила: ремонтні роботи на ушкоджених ділянках дороги виконано, що підтверджено зворотним зв’язком.

Неминуче позначається на збільшенні аварійності на дорогах брак належної дорожньої розмітки на пішохідних переходах, обмежувачів швидкості, попереджувальних знаків. Доволі типова ситуація для наших міст — несправні світлофори чи взагалі їх відсутність на небезпечних ділянках. І це попри те, що, згідно із статистикою Департаменту ДАІ МВС України, за останні півроку щодоби на українських автошляхах унаслідок ДТП гине в середньому 11 людей і близько 85 зазнають тілесних ушкоджень.

Так, мешканець Херсона просив полагодити світлофор на перехресті вул. Перекопської та вул. Залаегерсег. Херсонська міськрада повідомила, що пристрій на перехресті відремонтовано.

Ветеран праці з Маріуполя Донецької області звертався з проханням нанести дорожню «зебру» на перехресті вул. Орджонікідзе та просп. Перемоги у зв’язку з інтенсивним рухом транспорту. Південне відділення Державного підприємства МВС України «Донбас-Інформ-Ресурси» повідомило, що роботи з відновлення дорожньої розмітки на ділянці дороги виконано.

Загалом за період з 28 липня  по 03 серпня  на урядову телефонну «гарячу лінію» надійшло  27798 дзвінків, через Інтернет зареєстровано 351 звернення. 

0-800-507-309 — Урядова телефонна «гаряча лінія» працює цілодобово. +380-044-284-19-15 — для громадян, які перебувають за кордоном. Веб-сайт Урядового контактного центру www.ukc.gov.ua