Наші воїни, які вирушають в зону бойових дій АТО, у своїх серцях надовго збережуть пам’ять про теплу зустріч перед важливим бойовим завданням.

Волонтерів — Світлану (з відомих причин ця героїчна жінка намагається уникати згадки свого прізвища, оскільки возить передачі нашим бійцям на передову), Тетяну та Юрія Власових, Геннадія Леоновца і його сина-тинейджера Кирила добре знають бійці 55-ї бригади. Це вони забезпечують наших воїнів усім необхідним — від термобілизни і предметів особистої гігієни, бронежилетів і засобів індивідуального захисту до бензопил, пускозарядних пристроїв, печей-буржуйок та іншого необхідного в бойовому поході спорядження.

Артисти і волонтери опановують бойову техніку. Фото надані автором

— Вони наші захисники, а ще — це наші діти, — каже Світлана. — Тому ми намагаємося зробити для них усе, що в наших силах, і навіть більше.

І в свій нинішній приїзд до артилеристів, частина з яких відправляється в АТО, а інші залишаються на бойовому чергуванні на місці дислокації, захищаючи підступи до нашого регіону, волонтери привезли хлопцям домашні страви, випічку та різні смаколики.

А головне — забезпечили бійцям цікаву культурну програму. У складі концертної бригади перед воїнами виступили скрипаль-віртуоз, викладач Запорізького музичного училища Анатолій Собокарь, солістка народного ансамблю «Пернач» — власкор газети «Урядовий кур’єр» у Запорізькій області Наталія Зворигіна, виконавиця народних пісень лауреат міжнародних конкурсів Олександра Зворигіна, майстер розмовного жанру — гуморист Олексій Троян, а також винахідник-радіоінженер — творець унікального «світлового органа» Віктор Серебрицький.

Коли волонтери поділилися своєю ідеєю організувати «Акцію натхнення» для бійців протитанкового дивізіону 55-ї артбригади, ініціатором якої виступив Віктор Серебрицький, наш корпункт у Запорізькій області активно відгукнувся. Ми долучилися до процесу підготовки та забезпечення поїздки, знайшли меценатів, які допомогли  оплатити витрати на бензин, зокрема народний депутат України Сергій Кальцев та голова Михайлівської сільської ради Вадим Вишинський. В організації концертної програми сприяв директор Запорізького музичного училища Сергій Пелюк.

Хіба можна зламати бойовий дух таких козаків і козачок! Фото надані автором

Кожен виступ дарував хлопцям позитивні емоції. Знайомі мелодії, виконані Анатолієм Собокарем на скрипці, викликали щире захоплення, а душевні українські пісні нашого сімейного дуету затуманювали слізьми їхні очі. Завзяті гуморески Олексія Трояна буквально підривали сувору військову публіку веселим сміхом, а прем’єра «світлового органа» (майстер Віктор Серебрицький тут вперше презентував своє творіння) стала для воїнів справжнім відкриттям.

За доброю традицією, що склалася в дивізіоні, на завершення візиту дорогих гостей почастували добротним солдатським обідом, приготованим на похідній кухні.

— Для нас такі зустрічі дуже важливі, — поділився враженнями командир взводу старший лейтенант Сергій. — У бійців високий бойовий дух, ми готові виконати всі завдання. А такі хвилини радості та натхнення ще більше зміцнюють нашу віру у справедливість.