ГРОШІ

За рівнем податкових надходжень у першому кварталі 2011 року Рівненщина вийшла на рівень 2008 року: саме тоді економіка області була найстабільнішою за роки незалежності.

Значно більше коштів, ніж планувалося, надійшло як до Державного, так і до місцевих бюджетів. До Державного спрямували майже 260 млн грн, що майже вдвічі перевищує надходження першого кварталу 2010-го. Місцеві скарбниці поповнились на 270 млн грн, додатково отримавши майже 30 млн. Це надає ширші можливості вирішення невідкладних потреб територіальними громадами.

- Така динаміка значною мірою свідчить про оздоровлення економіки краю, адже в першому кварталі зафіксовано зростання доходів підприємств різних форм власності на 18%, - коментує голова ДПА в Рівненській області Віктор Башук.-- До того ж, значно зменшилася кількість підприємств, які декларують збиткову роботу. А це теж неабиякий резерв. І, нарешті, істотну частку в наповнення бюджетів внесли наші велети - Рівненська АЕС та "Рівнеазот", який запрацював на повну потужність.

Однак у бочці меду не без ложки дьогтю: лише в першому кварталі податківці виявили 985 незареєстрованих найманих працівників. Довелося "допомогти" роботодавцям легалізувати їх на ринку праці. А це також податки, щоправда, майбутні.