ЮВІЛЕЙНА ВЕЛОГОНКА. Німець Марсель Кіттель відсвяткував вже свою третю перемогу на цьогорічному «Тур де Франс», випередивши усіх опонентів на чолі з Марком Кавендішем у фінішному спурті 12 етапу.

Велогонщик «Арґос-Шимано» став найкращим на рівнинній дистанції завдовжки 218 кілометрів між містами Фужер та Тур.

Представник «Омеґа Фарма-Квік Степ» Кавендіш, що був найшвидшим на 5 етапі «Великої петлі», змушений був задовільнитися другим місцем.

Словак Петер Саган, що також вже скуштував смак перемоги на сьомому етапі, замкнув топ-трійку. Велогонщик «Кеннондейл Про Сайклін» зберіг за собою зелену майку лідера класифікації за очками. На друге місце тут вийшов Кавендіш.

На останніх кілометрах гонки стався доволі великий завал, який позбавив партнерської підтримки та шансів на перемогу на цьому етапі Андре Ґрайпеля з «Лотто-Белісоль».

Британець Кріс Фрум зі «Скай» уникнув завалу і, фінішувавши у лідерській групі пелотону, залишається володарем жовтої майки лідера загального заліку супервелобагатоденки.

Його перевага над іспанцем Алехандро Валверде з «Мовістар» та нідерландцем Баком Моллемом з “Бєлкін Про Сайклін” залишилася незмінною. 3’25” та 3’37” відповідно.

Copyright © 2013 euronews