Швейцарська сторона дала принципову згоду підвищити інтенсивність співпраці з Україною в соціально-трудовій сфері. Про це сказала міністр соціальної політики Наталія Королевська після зустрічі з Федеральним канцлером внутрішніх справ Швейцарії Аленом Берсе.

Урядовець висловила впевненість, що у наших країн є величезний потенціал для співпраці в соціальній сфері. «Ми запропонували розглянути можливість укладення міжвідомчої угоди між Міністерством соціальної політики і Федеральним департаментом внутрішніх справ Швейцарської Конфедерації. У такій угоді буде відображено основні напрями співпраці й форми її реалізації», — зазначила міністр.

За її словами, подібні угоди вже давно укладено з Австрією, Литвою, Польщею, іншими країнами, вони успішно діють. Ален Берсе у свою чергу висловився за підвищення інтенсивності двосторонньої співпраці у соціально-трудовій сфері, повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

У процесі переговорів ішлося і про гуманітарну допомогу, що надходить до України зі Швейцарії. Наталія Королевська заявила, що Мінсоцполітики зробить усе, від нього залежне, щоб процес отримання гуманітарної допомоги був максимально комфортним і адресним — для тих, хто її насправді потребує.

У рамках візиту міністра соціальної політики до Швейцарії керівництво вітчизняного Фонду соціального захисту інвалідів та місцевого Фонду Pigna домовилися укласти угоду про співпрацю у сфері соціальної адаптації людей з особливими потребами. Про це повідомив директор Фонду соціального захисту інвалідів Ігор Забокрицький.

«Ми зустрілися з нашими колегами з Фонду Pigna, які показали нам, як їхня організація опікується інтеграцією у суспільство людей з особливими потребами. Нам теж є що показати і чим поділитися з колегами, тому ми запросили їх до України», — сказав Ігор Забокрицький.

За його словами, результатом зустрічі та переговорів стала домовленість щодо підписання угоди про співпрацю між фондами у сфері надання послуг людям з особливими потребами, зокрема їхнього проживання, організації громадського харчування, працевлаштування, інтеграції у трудовий процес, залучення до сфери надання послуг тощо. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»