АПК. Цього року Україна може експортувати аграрної продукції на суму 20,6 мільярда доларів (це на 2 мільярда доларів перевищує торішній показник). Як пояснив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк, таке зростання показників вдасться забезпечити завдяки нарощенню валового виробництва сільгосппродукції. За його словами, Україна активно освоює нові ринки для своєї сільгосппродукції, і понад чверть загального експорту України становить продукція АПК.

«Це одна з небагатьох галузей вітчизняної економіки, яка демонструє постійне зростання. Ми маємо позитивну динаміку нарощення валового виробництва аграрної продукції. Цього року прогнозуємо, що цей показник сягне 236,5 мільярда гривень проти 223 мільярдів 2012-го. Окрім цього, вітчизняні аграрії постійно розширюють ринки збуту своєї продукції», — зазначив Микола Присяжнюк.

Він нагадав, що за минулий рік для вітчизняної сільськогосподарської продукції відкрито такі нові ринки збуту, як Японія, Тайвань, Об’єднані Арабські Емірати та Південно-Африканська Республіка.

«На сьогодні вітчизняна аграрна продукція відома в різних куточках світу. Цього року плануємо відкрити нові країни-імпортери продукції українського сільського господарства.

Плануємо, що поставки вітчизняних аграріїв на зовнішні ринки сягнуть 20,6 мільярда доларів, а це на понад 2 мільярди більше, ніж 2012-го», — цитує слова міністра прес-служба Мінагрополітики.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»