ТЕНІС.Англієць Енді Маррей обіграв серба Новака Джоковича у фіналі Вімблдонського турніру в трьох сетах і став першим британцем, котрому підкорився турнір, починаючи з 1936 року, повідомляє  УНН.

Перший сет напруженого протистояння завершився на користь Маррея – 6:4. Той забрав дві подачі Джоковича, натомість серб припустився багатьох помилок.

У другій партії суперники спершу обмінялися перемогами на власних подачах, а потім Новак забрав подачу суперника і повів 3:1. Та Маррей зрівняв рахунок – 4:4, потім знову послідував обмін реалізованими подачами. За рахунку 5:5 Маррей знову скористався помилками серба і виграв гейм, після чого був сильнішим у вирішальному геймі – 7:5.

Третій сет розпочався із виграної подачі Маррея, але Джокович відповів тим же – 2:2. Цього разу помилявся вже англієць і серб повів 4:2. Та Маррею вдалося забрати дві подачі серба, а у завершальному геймі після кількох невдалих спроб реалізувати матчбол він все ж таки (після влучання у сітку Джоковича) завоював титул переможця.

Новак Джокович уже був переможцем Вімблдону 2011 року, а Маррей став першим британцем з 1936 року, хто зумів виграти турнір у чоловічому розряді.