Російський авіалайнер, що зазнав катастрофи в Єгипті, розламався в повітрі на великій висоті. Про це свідчить те, що уламки літака розкидані на великій площі – більше 20 квадратних кілометрів. Таку інформацію повідомив керівник Федерального агентства повітряного транспорту Алєксандр Нерадько. Про причини руйнування говорити рано, – зазначив він.

Президент Єгипту заявив, що розслідування причин аварії може тривати кілька місяців.

«У таких катастрофах ми розуміємо, наскільки важливо дочекатися думки експертів і не зловживати неперевіреними версіями. Зясування причин катастрофи – складний процес, він потребує детального розслідування, на що можуть піти місяці. Ми не можемо забігати наперед, говорити про причини аварії. Бо неперевірені дані знизять до нас довіру», – сказав президент Єгипту Абдель Фаттах ас-Сісі.

Спеціалісти мають почати розшифровувати бортові самописці, знайдені на місці катастрофи. Жодної інформації про результати наразі немає.

До російського посольства в Каїрі люди несуть свічки та квіти, щоб висловити свій сум з приводу катастрофи, яка забрала 224 життя.

«Висловлення співчуття з боку єгиптян – це найменше, що вони можуть зробити для росіян, нації, з якою вони підтримують тісні стосунки впродовж багатьох років. Адже росіяни складають більшу частину туристів, які приїжджають до Єгипту», – повідомляє з Каїра кореспондент «Євроньюз»