Молдова вирує антиурядовими протестами. В неділю десятки тисяч людей вийшли на центральну площу в Кишиневі на мітинг проти корупції. Учасники заходу вимагають відставки президента, уряду і проведення дострокових парламентських виборів. Акцію ініціювала Громадянська платформа «Гідність і справедливість».

«Так, народ прокинувся і твердо вирішив повернути собі свою країну, повернути втрачені мільярди і притягнути винуватців до відповідальності», – заявив один з організаторів мітингу та колишній депутат Валєнтін Долганюк.

Акції протесту почалися ще навесні, а від 6-го вересня тривають щодня. Найбільш затяті протестувальники розгорнули перед будівлею уряду близько 300 наметів. Лідери протестного руху мали зустріч з премєр-міністром, однак голова уряду відкинув їхні вимоги.

«Ми прагнемо радикальних змін у Молдові. Ми хочемо, щоб країна діяла за іншими законами. Сьогодні Молдова в руках злочинних олігархів. Ми хочемо позбутися їх», – каже один з протестувальниіків.

«Всі ці люди заслуговують кращого життя. Ми прийшли, щоб боротися за наше майбутнє, за краще життя», – каже учасниця мітингу.

Протестувальники також вимагають повернути мільярд євро, виведений з трьох банків у вигляді небезпечних кредитів, відставки голови Нацбанку, Генпрокуратури, Митної служби та інших вищих чиновників.

EURONEWS