ДЕРЖАВА ОЦІНИЛА. Прем’єр-міністр Микола Азаров у понеділок привітав збірну України з перемогою на чемпіонаті Європи з веслування на байдарках і каное серед юніорів та молоді. У змаганнях, які  проходили з 27 по 30 червня 2013 року в польському місті Познань, наші спортсмени вибороли 13 медалей: 5 золотих, 5 срібних і 3 бронзових, посівши у загальнокомандному заліку 3 місце у змаганнях серед юніорів та 4 серед молоді до 23 років. «Хочу вас привітати з таким вагомим результатом. Це серйозне досягнення українських спортсменів, українського спорту», — наголосив Микола Азаров.

Микола Азаров побажав молодим спортивного довголіття. Фото Oлега МAРКЕВИЧA

За високі здобутки на чемпіонаті Європи та вагомий внесок у розвиток українського спорту Микола Азаров вручив урядові нагороди спортсменам: Павлові Алтухову, Юрієві Вандюку, Людмилі Лузан, Андрієві Рибачку, Олександрові Сівкову, Олегові Тарновському, Едуардові Шеметилу, Дмитрові Янчуку, а також тренерам: Олександрові Мостовенку та  Олексієві МотовуВодночас Прем’єр-міністр із приємністю відзначив досягнення української веслувальниці Наталі Довгодько на XXVII Всесвітній літній універсіаді у Казані, яка першого дня змагань завоювала золоту медаль.

Микола Азаров пообіцяв разом з міністром молоді та спорту забезпечувати належні умови для розвитку спорту в Україні й зокрема підготовки до наступної Олімпіади.