УРЯДОВИЙ БРИФІНГ. Для оперативного реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з несприятливими погодними умовами в зимовий період, у Державній службі з надзвичайних ситуацій створено оперативний штаб. Там цілодобово проводитиметься моніторинг — на надзвичайні ситуації працівники служби реагуватимуть одразу і щоденно інформуватимуть уряд про здійснення заходів для нормалізації ситуації. Таке доручення Прем’єр-міністра Миколи Азарова озвучив на тематичному брифінгу голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських.

За його словами, чергування соціальних патрулів у межах всієї країни організовано вперше. А в комплексі з роботою пунктів обігріву це стало порятунком щонайменше для двох тисяч людей.

«Попри труднощі, які виникали на об’єктах житлово-комунального господарства, зафіксовано позитивну тенденцію до ефективного реагування на аварії в системах забезпечення, скорочення термінів ремонтних робіт та злагодженої роботи органів влади, аварійних і комунальних служб, — зазначив посадовець. — На всій території країни за несприятливих погодних умов населені пункти забезпечено надійним електропостачанням. Жодна подія на об’єктах ЖКГ не залишилася без уваги та не переросла у надзвичайну ситуацію».

Окремо він розповів, що в зимовий період 2012 року завдяки взаємодії Держслужби, Міноборони, Укравтодору та МВС оперативно ліквідовано затори та снігові замети на основних автошляхах. Відтак протягом грудня-січня зі снігових заметів на дорогах звільнено понад 5 тисяч одиниць техніки, надано допомогу майже 9 тисячам осіб. Удвічі меншою була й кількість загиблих на воді.

«Завдання оперативного штабу на період з 30 грудня по 23 січня щодо запобігання та оперативного реагування на надзвичайні ситуації виконано», — резюмував Михайло Болотських.

А окремо додав, що на доручення Президента Віктора Януковича та Кабміну оперативний штаб продовжує здійснювати координацію діяльності органів влади щодо забезпечення стабільного функціонування систем життєдіяльності населення в зимовий період.