ДВОРОВИЙ ФУТБОЛ. У Полтаві відбувся великий дитячий турнір із міні-футболу, в якому взяли участь 24 команди з різних міст, містечок і сіл області. Змагання, присвячені легендам вітчизняного футболу Андрієві Бібі та Володимирові Мунтяну, проходили за олімпійською системою.

Фінальні матчі відбулися на стадіоні «Динамо». У старшій віковій групі переможцем стала команда «Барвінок-Ворскла», а серед молодших вихованці ДЮСШ імені І. Горпинка впевнено перемогли «Молодь». Андрій Біба особисто вручив призерам кубки та медалі.

У такий спосіб федерація дворового футболу популяризує цей вид спорту серед дітей і підлітків, залучає їх до активного способу життя. Дехто, до речі, вже отримав запрошення тренуватися у полтавських дитячо-юнацьких спортивних школах. Та більшість учасників вперше відчули себе футболістами.

Президент клубу «Шкіряний м’яч» і колишній гравець київського «Динамо» та збірної СРСР Андрій Біба підтримав відродження дворового футболу, адже й сам, як багато хто з відомих на той час футболістів, розпочинав спортивну кар’єру з нього.

А президент Всеукраїнської національної федерації дворового футболу Ілля Кива зазначив, що такі турніри незабаром відбудуться в Києві, Харкові, Донецьку та Запоріжжі. Переможці зональних змагань зустрінуться у фіналі у столиці. З наступного року в кожній області проходитиме регулярний чемпіонат. Команди-лідери представлятимуть Україну вже на міжнародних дитячих змаганнях.

Андрій Біба серед юних зірочок. Фото з сайту golos.com.ua