ТОРГІВЕЛЬНІ ВІЙНИ? Білорусь не вводитиме обмежувальні заходи у відповідь стосовно України. Про це повідомили в Департаменті ветеринарного і продовольчого нагляду Міністерства сільського господарства та продовольства Білорусі.

«У зв`язку з появою в засобах масової інформації повідомлень про введення з 15:00 години 5 березня 2012 року білоруською стороною заборони-відповіді на імпорт української продукції, Департамент ветеринарного і продовольчого нагляду інформує, що між українською й білоруською сторонами налагоджено конструктивний діалог, проводиться обмін інформацією, й у робочому порядку оперативно розглядаються питання, що викликали підозри у Держветфітослужби України», - йдеться в повідомленні Мінсільгосппроду Білорусі.

У Департаменті ветеринарного і продовольчого нагляду також зазначили, що білоруська сторона має намір знайти взаєморозуміння з українською стороною без введення обмежувальних заходів у відповідь.

Як повідомлялося, Держветфітослужба України з 1 березня 2012 року тимчасово припинила ввезення на територію України молока та молочних продуктів із Білорусі, а також тварин, сприйнятливих до африканської чуми свиней, продукції та сировини з них.

При цьому прем`єр-міністр України Микола Азаров зазначив, що заборона на ввезення в Україну білоруської м’ясомолочної продукції є тимчасовим обмеженням.

УНІАН