ЧАС РОЗПЛАТИ. Істотні незручності враз відчули окремі жителі Донецька, які заборгували чималі суми за комунальні послуги. Адже щоб нарешті розрахуватися, до каси їм, горопахам, довелося добиратися громадським транспортом або пішки. А що вдієш? Із власними легковиками вони тимчасово розпрощалися саме через борги перед комунальним підприємством «Донецькміськводоканал».

Приміром, змушені були пересісти на громадський транспорт члени родини, які, маючи в своїх гаражах одразу дві іномарки — «Нісан» та «Форд», назбирали комунальний борг 2 тисячі 700 гривень. Так само на штрафному майданчику опинилися «Рено» та «ВАЗ», власники яких одразу ж почали гарячково шукати гроші, щоб розрахуватися з комунальниками (борг в обох становив понад 2 тисячі гривень).

Не платиш за комуналку — арештують авто. Фото з сайту autocentre.ua

Процедуру вилучення у боржників майна в обласному центрі вже напрацьовано: на «колеса» накладають арешт, і вони потрапляють на розшуковий облік, а потім — на штрафмайданчик. До власника ж автомобіль повертається тільки після погашення боргу.

— Дуже шкода, що споживачі доводять справу до суду та вилучення майна і тільки після цього починають сплачувати гроші, — наголосив директор КП «Донецькміськводоканал» Юрій Перебийніс. — Звичайно, краще зовсім не робити боргів, але навіть якщо вже таке трапилося, завжди можна укласти угоду про його реструктуризацію і виплачувати поетапно. Коли ж справа доходить до суду, споживач втрачає таке право і ризикує розплатитися за воду чи електроенергію власним майном.