ЗЛОЧИН І КАРА

Сергій Помазун, підозрюваний у вбивстві шести людей у центрі Бєлгорода, відмовився давати свідчення, пославшись на 51 статтю  Конституції РФ, повідомляє прес-служба російського Слідчого комітету. Підозрюваного обов’язково направлять на психіатричну експертизу і вже  призначили адвоката.

А затримали Сергія Помазуна, якого розшукували не лише в Росії, а й  у прикордонних українських областях, у вівторок увечері  на залізничній станції Бєлгорода під час спроби виїхати на вантажному потязі із зони поліцейського оточення. Після того, як співробітники лінійного відділу поліції, впізнавши підозрюваного завдяки поширеному раніше фотороботу, попросили показати документи, чоловік занервував і почав чинити опір, поранивши одного з поліцейських ножем.

Нині, за повідомленням Слідчого комітету, підозрюваному в розстрілі 22 квітня шести осіб у центрі Бєлгорода пред’явлено звинувачення відразу за трьома статтями КК РФ: вбивство, розкрадання зброї і боєприпасів. Проти Сергія Помазуна  порушено також  кримінальну справу за фактом нападу на поліцейського. І йому загрожує термін аж до довічного ув’язнення.

У ЗМІ з’явилась інформація про те, що він в 2012 році проходив примусове психіатричне лікування. Однак у слідчих органах Бєлгородської області заявили, що не володіють подібною інформацією. Водночас  батьки підозрюваного двічі зверталися зі скаргами на нього в поліцію. За даними СКР, останнім часом Сергій Помазун виявляв необгрунтовану агресію щодо батьків і бив їх.

Учора в  Бєлгороді поховали  жертв  трагедії.